В стотици висококласифицирани телефонни разговори с чуждестранни държавни и правителствени ръководители президентът

...
В стотици висококласифицирани телефонни разговори с чуждестранни държавни и правителствени ръководители президентът
Коментари Харесай

Тръмп казвал директно на Меркел, че е слабачка, на Тереза Мей, че е глупачка! Говорил най-много с Ердоган

В стотици висококласифицирани телефонни разговори с задгранични държавни и държавни ръководители президентът Доналд Тръмп е бил системно неподготвен за разискване на съществени въпроси, често е показал надмощие в диалозите си с властни лидери като съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Ердоган и се е държал толкоз обидно за водачите на главните съдружници на Америка, написа през днешния ден в Си Ен Ен именитият проверяващ публицист Карл Бърнстейн, който разкри аферата " Уотъргейт ".

Тези разговори са убедили висши американски представители - в това число някогашен държавен секретар и министър на отбраната, двама съветници по националната сигурност и най-дългогодишният му началник на кабинета на Тръмп - че самият президент съставлява заплаха за националната сигурноста на Съединените щати, показва той.

Телевизията, която не се отличава с особени благосклонности към Тръмп и постоянно е порицавана от него като " подправена ", се позовава на неназовани източници от Белия дом и от разузнаването, осведомени добре със наличието на диалозите. Бърнстейн  и колегата му от " Вашингтон пост " Боб Уудуърд направиха разкритията в аферата  " Уотъргейт " през 1972 година, довела до оставката на президента Ричард Никсън  две години по-късно.

Притесненията на споменатите длъжностни лица за диалозите - и по-специално държанието на Тръмп към Путин - придобиват ново звучене на фона на докладите, за които президентът може би е научил още през март, че Русия е плащала на талибаните, за да убиват американски войници в Афганистан. Въпреки това държавният глава не е предприел никакви дейности.

Източници на Си Ен Ен, представени от clubZ са споделили, че сред Путин и Тръмп е имало диалози за желанието на Тръмп да постави завършек на американското военно наличие в Афганистан, само че не са били обсъждани хипотетичните награди за талибаните.

Тръмп до момента има най-вече диалози по телефона с Ердоган, който от време на време се е обаждал в Белия дом най-малко два пъти седмично и бил директно свързван с президента по нареждане на Тръмп. В същото време президентът постоянно е сплашвал и унижавал лидерите на главните съдружници на Америка, особено две дами сред тях: казвал на английската министър-председателка Тереза ​​Мей, че е слаба и че ѝ липсва смелост; а на германската канцлерка Ангела Меркел, че е " глупава ".

Тръмп непрестанно се е хвалел пред своите сътрудници държавни глави, в това число автократичния престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и севернокорейския деспот Ким Чен Ун, за личното си благосъстояние, талантливост, „ страхотни “ достижения като президент и „ идиотизма “ на  предшествениците му.

В диалозите си както с Путин, по този начин и с Ердоган, Тръмп изпитвал особена приятност от това да злослови за бившите президенти Джордж Буш и Барак Обама и да споделя, че да се работи директно с него би било много по-ползотворно, в сравнение с по време на предходни администрации. 

Това е накарало съветниците по националната сигурност Хърбърт Макмастър и Джон Болтън, министъръра на защитата Джеймс Матис, държавния секретар Рекс Тилърсън и шефа на президентския кабинет Джон Кели, както и чиновници на разузнаването - да заключат, че президентът постоянно е бил " подведен " в връзките си с задгранични водачи.

Източниците са споделили пред малкия екран, че има малко доказателства, че с времето президентът става по-умел или по- способен в телефонните си диалози с множеството държавни ръководители. По-скоро той продължаваше да има вяра, че може или да омагьоса, да нахока или да сплаши почти всеки задграничен водач да капитулира пред волята му и постоянно преследва цели, по-подходящи за неговия си дневен ред, в сравнение с за това, което мнозина от неговите старши съветници са смятали за народен интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР